22 Mayıs 2007

yaşamımın şeyi

şimdi bu sıpa benim iş yerime çok yakın biryerde yaşıyor, bugün çektim fotoğrafını. kendisi çok şanslı, şöyle ki; annesi doğum yaptığında sadece bu sıpa hayatta kalabiliyor, ve şans bu ya, aynı günlerde bir başka anne daha doğum yapıyor ama bütün yavruları ölüyor. o anne de bu sıpayı yavrusu sayıyor. hal böyle olunca, bazen gerçek anne bir yere taşıyıp emziriyor, bazen diğeri, oradan oraya taşıyorlar, birlikte bakıyorlar, birlikte gözetiyorlar, koruyorlar. baksanıza temiz, pembe burnuna, iki anne olunca gün boyu yalıyorlardır tabi.







bunları gördüğümde hissettiğim şey benim yaşamım aslında, o şey için yaşıyorum, o şeyi önemsiyor ve seviyorum. o şey benim.

3 yorum:

Yazarken Eğlenen Adam dedi ki...

tarçınhda familyasındaki tek kedi. :( Yetim benim kızım yetim...

homosapiens dedi ki...

atonica, bu sıpanın iki annesi var. yeni fotoları da var aslında. bir ara koyacagım siteye.

Adsız dedi ki...

merhaba, ağustos 6 2008 de havanadan istanbula uçtuk sizin tavsiyenizle seterin yerinde kaldık.
sizin söylediğiniz gibi ne Ester de sıcak bir karşılama güler yüz gördük ne de kahvaltı. sizin yazdıklarınıza güvenerek kahvaltının detayını sormadan istiyoruz dedik.
sabah bize verdikleri kahvaltıyı size yazayım:
küçük bir tabak meyve çay ve yumurta. evet şaka gibi şok olduk.
ne peynir ne fazlası üstelik peynir isteyince kadın ters ters baktı.
daha acı olanıysa
ilk gün akşam odanın önünde mutfağın yanında oturuyorduk ester tereasta oturabilirsini serindierdedi. neyse yukarı çıktık o da çocularıyla mutfaktaydı, bız sohbet ederken geldi ve donurma istemisiniz dedi olur dedik küçük fincanın içine konulmuş dondurmayı verdi bize teşekkür ettik birazda sohbet ettik o içeri gitti.
ikinci gün akşam saat 7 gibi hostele geldik ve ödeme yapmak istediğimizi orda çalışan aleksandır a söyledik bize çıkardığı hesapta 1 er cuc dondurma parasıda vardı. tabii şok olduk apar topar ben çıktım ve yeni bir yer aradım geldiğimizde ester de gelmiştive yaptığı ayıbı söyleyip mevzunun 2 cuc olmadığını belirtip ordan ayrıldık kadın bize ikram ederken asla fiyat söylemedi bu ikram değil satılıktır ddemedi, bilakis dostane otururken kendi teklif etti
sizden ricam lütfen bloğunuzdaki adresi teli geri çekin en azından bundan sonra kımse gıtmesın ve o zevimsız kapitalistle karşılaşmasın.
sizinle de görüşmek isteriz eğer evimizie gelip bir kahemizi içmek isterseni zeşim ve ben bekleriz
sevgiler
taner alibeyoğlu
darüşşafaka
maslka
0505 661 31 55
talibey@yahoo.com