02 Mayıs 2007

biz airfrance ile uçtuk, bilet fiyatı biraz pahali, bize kişi başı 1000€ gibi birşeye maloldu. bilet rezervasyonu yapmadan önce avrupadan uçan charter seferlerini de araştırdım, meksika'ya gidip oradan geçmeyi de hesapladım, fakat yine en uygunu airfrance'tı, promosyonlu bir fiyattı.

eğer araştırmak isterseniz londra, frankfurt ve amsterdam'dan charter seferleri var. bir de mexico city'den geçiş yapabiliyorsunuz ama daha pahalıya malolabiliyor.

londra - havana arası cubana ve virgin uçuyor, merak ederseniz linkleri şöyle;
http://www.cubajet.com/routes_cuba_flights/london_havana_flights.htm

amsterdam- havana martinair uçuyor, şimdi yeniden baktım fiyatlara, epey ucuzlamış, bir daha mı gitsem acaba? link ise şöyle;
http://www.martinair.com/

yani şöyle birşey yapılabilir, avrupa'ya ucuz bilet bulmak bazı dönemlerde daha kolay, easyjet , germanwings , corendonair ya da onur air gibi charter uçaklar ile londra, amsterdam, frankfurt'a gidilip oradan diğer charterlar ile havana'ya geçilebilir. yanlız önemli noktalar şunlar;

- promosyon tarihlerine dikkat etmek lazım, bileti ucuza getirmek lazım.
- biletlerin vergi dahil fiyatlarını söylemiyor acentalar, mutlaka vergisini de sormak lazım, ki vergisi epey tutuyor.
- eğer otel parası vermeyeyim diyorsanız, ya londra'da , amsterdam'da olan arkadaşlarınızı arayın ya da istanbul - londra ve londra - havana biletinin gününü ona göre ayarlayın.
- londra/ amsterdam - havana biletini telefonla arayarak ayırtın, hatta alın kredi kartınızla, konuştuğunuz kişinin ismini ve soyadını kesinlikle bir yere not edin, sonra işinize yarayacak. e-bilet yapıyorlarsa eğer size e-mail ile bileti ve bilete ait tüm kuralları göndermesini isteyin
- eğer londra ya da amsterdam'da arkadaşınız varsa onu bayıltın, gidip havayolunun ofisinden fiyat sormasını isteyin çünkü bazen ofislerin promosyon fiyatı olabiliyor ya da indirim yapabiliyor, hem unutmayın telefonda konuşan kişi dünyanın herhangi bir yerinden bir insan, oysa ofise giden kişi orada yaşayan kişi, yani sizden daha iyi bir fiyat alabilir arkadaşınız, pohpohlayın onu.

3 yorum:

Hakkı Arıkan dedi ki...

merhaba, agzimintadi.blogspot.com'a gosterdigin ilgi icin tesekkur ederim. ev makarnası, peynir yapan birinin blogumu ziyaret etmesi gurur verici :) Küba ya gitme planım netleştiğinde sizi rahatsız edicem mutlaka!

homosapiens dedi ki...

selam hakki dayi. sitende yazdigin bazi yerlerde yemek yedim bende. aslinda kebap olayi olmasa et yemeyi birkacagim, ama kebabi birakamam.
bu arada firsat bulursam ev makarnasi ve ricottoyu bir dahaki yapisimda fotograflayacagim.

küba ile ilgili seri devam edecek. umarim faydasi olur, ayrica küba ile ilgili sorular olursa beklerim.

Hakkı Arıkan dedi ki...

Dileyenleri hakkiarikan@gmail.com a mail attiklari takdirde e-mail haber listeme de alıyorum, fyi ;)